>Divide et vinces

>Prata om bakslag!

Konspirationsaktigt eller ej, slump eller strategi, FAKTUM är att följande hände under den fysiska tiden (1-3 mars 2009) i vilken hundratals bloggare – bland dessa de vassaste – betvingades att använda sin disponibla tid för att förklara sig eller förklara DN:

A. Slutfasen (slutpläderingen) i The Pirate Bay rättegången och dess viktiga principiella ämnen at stake – exempelvis den upphovsrättsliga konstruktionen – lämnades då, med undantag, i stort sett utan värdefulla kommentarer från bloggosfärens sida.

B. Sista remissinstanser gällande FRA-lagen och andra avgörande ultimata moment omkring FRA-lag diskussionen lämnades då, med undantag, i stort sett utan värdefulla kommentarer från bloggosfärens sida.

Fienden tog arenan näst intill oemotsagt.

Bloggarna var dessutom upptagna med att skylla på varandra eller författa tidskrävande långa inlägg med det uttalade syftet att försäkra allmänheten att de inte är ”nyttiga idioter”.

Eller?

Allt efter Generalen Julius Caesar, den strategiska krigsföraren.

Staty av den segrargeneralen Julius Caesar

Marcello Ferrada-Noli, 4/3 2009

Länkar 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
andra om Copyright, IPRED, FRA, FRA lagen, upphövsrätt, The Pirate Bay, Downloadning (fildelning). Intressant?

4 thoughts on “>Divide et vinces

  1. >Marcello,Din teori om ett nollsummespel skriver jag inte under på. Mer FRA ger mer debatt och mer kritik. Vi bygger FRA-motståndets historia, häng på du också!Läs om FRA-antologin här, och skriv du med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s