Debatt är som debatt. Varför skall man inte länka till artiklar genom Twingly?

Länk-systemet gagnar både den allmäna debatten och en av bloggares ultimata syfte, att nå med sina åsikter och budskap den bredaste publiken som möjligt.

Same but different för ett resonemang till synes riktades till bloggare som inte använder sig att möjligheter att länka sina inlägg till tidningsartiklar.
Jag vänder den presentationen, alltså tar det från det motsatta perspektivet.

Bilden frän healthinitiative.org

Jag har författat flera debattartiklar som har publicerats i DN-debatt, Brännpunkt, Aftonbladet, GD, m.fl. eller också i Läkartidningen samt Dagens Medicin. Jag kan intyga att som debattör är man förvisso angelägen att få feedback angående de teser man tar upp.

Det ligger i sakens natur, den är ju debatt vad det handlar om. I andra ord, utifrån tidningens debattörers perspektiv, man är helt enkelt tacksam för dessa bidrag från bloggsfären, med förutsättning att kvalitets- och relevansprincipen håller.

Av den anledningen har jag själv använt Twingly för att framföra synpunkter i debattartiklar publicerade i tidningar, särskilt när det inte har varit möjligt att snabtt införa en direkt replik i tidningens debattsida. Och detta gäller ledarsida-artiklar och andra.

Ett exempel. Jag skrev nyligen en replik till ett debattinlägg författade av psykiatern och FRA förespråkaren David Eberhard som publicerades i Expressens sida 4-debatt. Mitt inlägg tagits emot av Expressen, däremot publiceringsdatum kunde inte försäkras för de närmaste dagarna. Då blev för mig en nästan självklarhet att i stället publicera repliken i min blogg (inlägget Terroristparadis) och samtidigt länka den till Expressens respektive artikel genom en ping hos Twingly. Enkelt och smidigt.

Det systemet i andra ord – mig veterligen – gagnar debatten och en av bloggares ultimata syfte, att nå med sina åsikter och budskap den bredaste publiken som möjligt.

Vad har framförts som argument för att INTE länka till tidningsartiklar genom Twingly?

Marcello Ferrada-Noli 24/9 2008

Se Same but different, Beta Alfa
Andra bloggar om: , , , , (från Beta Alfa)
http://intressant.se/intressant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s